TAMMY en familie

Tammy is een 12" fashion doll gecreëerd door de Ideal Toy Company , en maakte haar debuut op de International Toy Fair (1962) als " The Doll You Love to Dress" ".  Tammy was het beeld van een jonge Amerikaanse tiener , meer " buurmeisje ". Dit in tegenstelling tot het modellen imago van Mattel 's Barbie.
Tammy werd geproduceerd in drie versies : de eerste met rechte benen , de tweede uitgebracht in 1964 met buigbare benen , en de laatse versie 1965 was een wat ouder lijkende pop met de naam "Growing Up Tammy" . Deze pop werd ook uitgebracht in een Afro-Amerikaanse versie . Tammy's familie bestaat uit moeder, vader, broers Ted en Pete en zus Pepper . Andere " Tammy 's Family ' companion poppen zijn Dodi , Salty , Misty en Montgomery Ward's exclusieve Patty en Bud. Deze laatse is geproduceerd in kleine aantallen rond de tijd dat Ideal de productie stopte van alle Tammy Familie poppen. Hij is dan ook heel kostbaar!!

 • Opbergkoffertje
  Opbergkoffertje

  Al mijn aangeboden koffertjes zijn in goede staat maar hebben vrijwel allemaal scheurtjes op de knik van de klep. Bij allen zijn de sluiting en handgreep nog prima. Koffertjes moeten licht schoongemaakt worden.

  De prijs van het…

  € 10,00
 • Tammy broekje en blouse
  Tammy broekje en blouse

  Niet van Ideal maar wel fabrieksmatig gemaakt. Zéér goed en in vrijwel nieuwstaat

  € 6,50
 • Walking her Pet rokje #9114-0 (1963)
  Walking her Pet rokje #9114-0 (1963)

  Van de set Walking her Pet is dit rode skai rokje. Het is in zeer goede staat

  € 10,00